تهدیدها و چالشهای فنی و اقتصادی فراروی صنایع فولاد و صنایع
وابسته
متن سخنرانی در نشست تخصصی اقتصادی تعالی در سندیکای لوله و پروفیل فولادی در 15 بهمن96
ضمن عرض تبریک ایام سالگرد دهه فجر انقلاب اسلامی و سلام و درود بر شهیدان انقلاب و جنگ تحمیلی و شهدای سنگرهای اقتصادی و صنعت کشور و آرزوی علو درجات برای همه تلاشگران و صنعتگران صنعت فولاد کشور در این ایام مبارک یعنی آغاز چهلمین سالگرد انقلاب ، ضروری است عملکرد انقلاب در این چهل سال فعالیت و تلاش در زمینه تولید فولاد , مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته و تهدیدهای عوامل فنی و اقتصادی بر این صنعت ، مورد واکاوی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد .
افزایش حدود هیجده الی نوزده میلیونی فولاد خام , از ابتدای انقلاب اسلامی و کسب مقام چهاردهم دنیا از نظر تولید فولاد خام در جهان ، علیرغم تحریمها و محدودیتهای مالی و اقتصادی توسط آمریکا و کشورهای اروپایی و موانع ایجاد شده برای جلب مشارکتهای بین المللی برای توسعه فولاد کشور ، می تواند از دستاوردهای قابل قبول و شایسته انقلاب تلقی شود .
عدم آسیب شناسی و تبیین عوامل مخرب و بازدارنده توسعه فولادی توسط کارشناسان و متخصصین این صنعت ، می تواند در آینده صدمات قابل توجهی به این صنعت زده و باعث رکود و ورشکستگی این صنعت و صنایع جنبی آن گردد .
در چهارچوب برنامه ریزی استراتژیک برای هر اقدام از جمله توسعه صنعتی می باید نقاط قوت , نقاط ضعف ، فرصت ها و تهدیدها را شناسایی و بر اساس آنها برنامه ریزی صورت گیرد .
اینجانب قصد دارم عوامل تهدید کننده فنی و اقتصادی و تجاری صنایع فولاد و صنایع وابسته از جمله صنایع نورد و لوله و پروفیل سازی را تبیین نموده و برای هر کدام ، پیشنهاداتی , ارائه دهم .